«Είναι θέμα αξιοπρέπειας ο συνταξιούχος να λαμβάνει άμεσα τη σύνταξη του για να είναι σε θέση να βιοποριστεί»

 In Δελτία Τύπου

«Προχωράμε σε μια δραστική παρέμβαση με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών του και την ταχύτητα εξυπηρέτησης του συνόλου των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας και τις διαμαρτυρίες όλων αυτών των πολιτών που ταλαιπωρούνται καθημερινά καθώς δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα κοινωνικά δικαιώματα τους την ίδια στιγμή που η αξιοπρέπεια τους πλήττεται ανεπανόρθωτα» επισήμανε στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός του ΕΦΚΑ και άλλες διατάξεις για την κοινωνική ασφάλιση και συναφείς διατάξεις» ο κ. Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής ΝΔ Αχαΐας.

Ο κ. Φωτήλας τόνισε ότι «Δεν αποκλείουμε κανέναν από την διαδικασία επιλογής του Γενικού Διευθυντή ή του Διευθυντή, αντιθέτως δίνουμε τη δυνατότητα σε περισσότερους, σε επαγγελματίες τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Στην ίδια λογική παρέχουμε επίσης κίνητρα για όσους παράγουν αποτελέσματα..» .

Επίσης ανέφερε ότι «Προχωρούμε επίσης στην εφαρμογή ενός πιο ευέλικτου και ταχύτερου συστήματος προμηθειών για να πατάξουμε την γραφειοκρατία που εμποδίζει την έγκαιρη προμήθεια αναλώσιμων και για να απαλλάξουμε υπαλλήλους και ασφαλισμένους από την ταλαιπωρία. Και καταλήγουμε στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ προς όφελος των ασφαλισμένων. Σήμερα μεγάλο ποσοστό της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ παραμένει αναξιοποίητο ενώ ο Οργανισμός αναγκάζεται να νοικιάσει δεκάδες ακίνητα για να στεγάσει τις ανάγκες του.».

Recent Posts