«Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας είναι μονόδρομος για μια ισχυρή Ελλάδα»

 In Χωρίς κατηγορία

του Ιάσονα Φωτήλα

Το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου είναι σαφές, δεν επιδέχεται της παραμικρής αμφισβήτησης. Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση με ασφαλή πλειοψηφία, η οποία θα ατενίζει το μέλλον εναρμονισμένη με το πνεύμα της εποχής μας, ώστε να προωθήσει απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και ρηξικέλευθες τομές. Υπό το πρίσμα αυτό, η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας καθίσταται μονόδρομος, καθώς ταυτίζεται με τη σταθερότητα, που αποτελεί προϋπόθεση προόδου.

Εκτός, όμως, αυτής της αδιαπραγμάτευτης παραμέτρου, έχουμε εξηγήσει επανειλημμένως γιατί μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, με ασφαλή και όχι με οριακή πλειοψηφία, μπορεί να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές που θα αναβαθμίσουν το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

Εξάλλου, είναι και τα δεδομένα που αποκλείουν κάθε συνεργασία. Από την πλευρά μας, έχουμε αποσαφηνίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να συμπλεύσουμε με κόμματα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης έχει ήδη αποκλείσει τη μετεκλογική συνεργασία, ακόμα κι αν η Νέα Δημοκρατία έχει 149 βουλευτές. Συνεπώς, είναι εκείνος που επιλέγει να διαγκωνίζεται, απλώς, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για την ηγεμονία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αδιαφορώντας αν η χώρα θα οδηγηθεί ξανά σε κάλπες τον Αύγουστο. Γιατί σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας, άλλη λύση δεν θα υπάρχει.

Γιατί μάς εμπιστεύονται οι πολίτες

Η εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαϊου κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στην οικονομία, καθώς οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι, παρά τις δυσκολίες, τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα. Μόνο τυχαία δεν ήταν η καθολική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας ακόμη και στις λαϊκές γειτονιές. Διότι κι εκεί οι πολίτες αναγνώρισαν ότι η κυβέρνηση

του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε κάθε προσπάθεια να σταθεί δίπλα τους, ειδικά στους πιο αδύναμους. Συμπέραναν ποιος είναι στην πράξη και όχι στα λόγια λαϊκός, προοδευτικός και αποτελεσματικός. Και ασφαλώς, καταδίκασαν αυτούς που επιμένουν στην καταστροφολογία, στη μίζερη τοξικότητα, στα fake news και στις προσωπικές επιθέσεις.

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε δείξει πως όχι μόνο πετυχαίνουμε τους στόχους μας, αλλά και ότι καταφέρνουμε να τους ξεπερνάμε. Ακριβώς διότι έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε η εθνική οικονομία να υπεραποδίδει.

Αυτό, μάλιστα, καταγράφουν και οι προβλέψεις της Κομισιόν για τα επόμενα χρόνια, που εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα έχει πολύ υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Οι πολιτικές μας οδηγούν σε μια οικονομία εξωστρεφή, με υψηλότερη ανάπτυξη και περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές. Και το πλέον σημαντικό, είναι ότι σε λίγους μήνες η Ελλάδα θα κατακτήσει και την επενδυτική βαθμίδα. Η χώρα, λοιπόν, αφήνει πίσω προβλήματα του παρελθόντος και κοιτάζει το αύριο με αισιοδοξία.

Αλλά για να συνεχίσει να βαδίζει στο δρόμο της προόδου, πρέπει στις άδειες κάλπες της 25ης Ιουνίου να είμαστε και πάλι οι μεγάλοι νικητές. Να πετύχουμε μια νίκη που θα βάλει οριστικά και αμετάκλητα τέλος σε έναν κύκλο αβεβαιότητας, τον οποίο άνοιξε η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να μάς ταλαιπωρήσει με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Πάμε, λοιπόν, όλες και όλοι μαζί για μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, με αυτοδύναμη τη Νέα Δημοκρατία και με κυβερνήτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας!

Ο Ιάσονας Φωτήλας είναι υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας ΝΔ

Recent Posts