Η ελληνική κυβέρνηση αναχαιτίζει και την τουρκική προκλητικότητα

 In Άρθρα

Τελικά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τα κατάφερε και στην αναχαίτηση της τουρκικής προκλητικότητας!

Η ανάκληση του Oruc Reis από την Τουρκία είναι ένα πρώτο θετικό βήμα αποκλιμάκωσης της έντασης!

Η κυβέρνηση τα κατάφερε, γιατί ήταν ψύχραιμη και αποφασιστική.

Γιατί αξιοποίησε προς όφελός της τις διεθνείς συμμαχίες.

Γιατί κατέστησε σαφές σε συμμάχους και εταίρους – ειδικά της Ε.Ε. -, ότι θα αντιδρούσε δυναμικά, αν διαπίστωνε πως θίγονται τα συμφέροντα της.

Δηλαδή για να τα πούμε με απλά λόγια, αν χρειαζόταν, τον λόγο θα είχαν και οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας!

Ο κ. Ερντογάν λογάριαζε ότι θα ήμασταν εύκολος αντίπαλος και δεδομένος. Είχε αποθρασυνθεί πλήρως! Αντιλήφθηκε, όμως, τώρα πως σε αυτόν τον σχεδιασμό υπάρχει ένας υπολογίσιμος αντίπαλος που δεν αστειεύεται και λέγεται Ελλάδα.

Μία Ελληνική κυβέρνηση και μία στρατιωτική ηγεσία που είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις εθνικές κόκκινες γραμμές, με κάθε τρόπο.

Η κυβέρνηση ακολούθησε το πιστεύω της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων που ήθελε να ακούσει και να δει μία περήφανη στάση.

Το είχαμε ανάγκη. Μας έλειπε η εθνική αυτοπεποίθηση. Και εμπράκτως η κυβέρνηση, μέσα σε λίγους μήνες, αρχικά με τη σωστή αντιμετώπιση της εισβολής από πρόσφυγες και μετανάστες στον Έβρο και στα νησιά, στη συνέχεια με την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας και τώρα με τη δυναμική της απάντηση στις διαρκείς προκλήσεις της Τουρκίας, δείχνει να ριζώνει θετικά στην συνείδηση των πολιτών.

Το μήνυμα ήταν σαφές. Γι’ αυτό και η παρέμβαση της Γερμανίας αλλά και της Γαλλίας ήταν σημαντικές προκειμένου να αποσυρθεί η Τουρκία. Γιατί τους καταστήσαμε σαφές ότι δεν παίζουμε!

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια σε καμία περίπτωση ότι επαναπαυόμαστε. Ήδη η Τουρκία την ώρα που γράφω αυτές τις λέξεις έβγαλε νέα NAVTEX, αυτή τη φορά για το πλοίο «Barbaros» στην ΑΟΖ της Κύπρου! Και αποζητά διάλογο με την Ελλάδα χωρίς όρους και προϋποθέσεις!

Τους απαντάμε:

Τα θέματα που έχουμε διαφωνίες είναι γνωστά και πολύ συγκεκριμένα: το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και των υπερκείμενων θαλασσίων ζωνών.

Πέρα τούτου ουδέν! Και ούτε πρόκειται με εκβιασμούς να συναινέσουμε σε διάλογο με τετελεσμένα.

Συνεχίζουμε σταθερά την πορεία υπεράσπισης των εθνικών μας δικαίων και στην ταυτόχρονη προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας.

Με αυτοπεποίθηση και επιμονή θα τα καταφέρουμε.

Recent Posts