«Η πόλη μας χρειάζεται έναν διαχειριστή του μέλλοντός της και όχι της μιζέριας τους»

 In Άρθρα

του Ιάσονα Φωτήλα

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αν παρατηρήσει κανείς τα ποσοστά, εύκολα μπορεί να καταλάβει ότι η ΝΔ όχι μόνο κατάφερε να κρατήσει ανά περιοχές τα ποσοστά της αλλά και να βγει ενισχυμένη. Η εμπιστοσύνη των πολιτών στο αναπτυξιακό πλάνο και τις προσπάθειες της κυβέρνησης επιβεβαιώθηκε με μόνο αντίπαλο τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας με συνολικό ποσοστό στο 59% ο Νεκτάριος Φαρμάκης επιβραβεύτηκε από τους πολίτες της Περιφέρειας γιατί βρέθηκε κοντά τους, δίπλα στα προβλήματά τους βάζοντας στέρεες βάσεις για μία ακόμα θητεία πιο παραγωγική, πιο αναπτυξιακή. Το ερώτημα που τίθεται εύλογα σε αυτές τις εκλογές είναι αν οι πολίτες ψηφίσαν για τους καταλληλότερους υποψήφιους στη διαχείριση της καθημερινότητας ή τους καταλληλότερους για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου τους.

Πανελλαδικά η απάντηση δίνεται ξεκάθαρα. Οι πολίτες προτιμούν εκείνους που έχουν όραμα, που θέλουν την ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής αρμοδιότητάς τους. Στο ερώτημα αυτό την Κυριακή που μας έρχεται καλούνται να απαντήσουν και οι πολίτες της Πάτρας. Είχα πει στο παρελθόν ότι η πόλη μας δεν έχει ανάγκη από έναν καλό διαχειριστή της μιζέριας μας. Έχει ανάγκη από έναν διαχειριστή με όραμα που θα θέσει τις βάσεις για ένα μέλλον απαλλαγμένο από προκαταλήψεις και ιδεολογικά στεγανά. Έχει ανάγκη από ευκαιρίες για τη νέα γενιά και αξιοποίηση του εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού της πόλης. 

Στο ερώτημα αυτό ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή απάντησε η παράταξη του Πέτρου Ψωμά ο οποίος λειτούργησε και λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον της πόλης, πάνω από χρώματα και κόμματα. Η ανακοίνωσή και η στάση του καθ’όλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας είναι στήριξη στην Πάτρα και στον Ευρωπαΐκό προσανατολισμό της. Η πόλη μας χρειάζεται έναν διαχειριστή του μέλλοντός της και όχι της μιζέριας τους και από αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να λείπει κανείς

Αυτός είναι ο στόχος που πρέπει να θέσουμε όλες και όλοι μαζί, ώστε η Πάτρα να μπορέσει να βγει από την αφάνεια. Ήρθε λοιπόν η ώρα όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να πιστέψουμε ότι μας αξίζει καλύτερα. Συντονισμένα, οργανωμένα και με ξεκάθαρη θέση σε αντίθεση με όσους αρκούνται να απέχουν από τις εξελίξεις που όμως τους αφορούν και να ρίχνουν το μπαλάκι στην εξέδρα, οφείλουμε την Κυριακή να απαντήσουμε για το τι πόλη θέλουμε και όχι ποιους εφήμερους φίλους θέλουμε να κρατήσουμε.   

Recent Posts