«Να ανεβάσουμε το ποσοστό μας για να «κλειδώσουμε» την αυτοδυναμία»

 In Άρθρα

του Ιάσονα Φωτήλα

Στις εκλογές της 21ης Μαϊου η Νέα Δημοκρατία δεν πέτυχε, απλώς, μια μεγάλη εκλογική νίκη. Η Ελλάδα, μηδέ εξαιρουμένης της Αχαϊας, «βάφτηκε» γαλάζια στις πρώτες εκλογές. Αυτό, βέβαια, εκτός από μια μεγάλη ηθική ικανοποίηση, μάς επιφορτίζει με μια ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη, την οποία ασμένως επωμιζόμαστε. Ευθύνη για το τι πρέπει να κάνουμε έως τις επόμενες εκλογές και ευθύνη, φυσικά, και για την επόμενη μέρα.

Αλλά, όπως στη ζωή, έτσι και στην πολιτική, η οποία είναι αναπόσπαστο μέρος της, υπάρχουν οι επιτυχίες, υπάρχουν, όμως, και οι αποτυχίες Τα πράγματα μπορούν εύκολα να γυρίσουν από τη μια στιγμή στην άλλη και το απρόοπτο πάντα καραδοκεί.

Ως εκ τούτου, εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, στις οποίες οι κάλπες θα είναι άδειες, δεν θα πρέπει να θεωρούμε τίποτα δεδομένο, τίποτα αυτονόητο. Δεν θα υπάρχει πρώτος και δεύτερος γύρος, ενώ δεν θα προσμετρηθούν σ’ αυτές το ποσοστό που αποσπάσαμε. Όλα ξεκινούν από την αρχή.

Εξ ου και το μήνυμα μας, το οποίο περνάμε κάθετα από πάνω προς τα κάτω: η κομματική βάση μας, οι ψηφοφόροι μας, δεν πρέπει να εφησυχάζουν, δεν πρέπει να επαναπαυτούν, θεωρώντας δεδομένη μια νέα, ευρεία, επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας. Κάθε άλλο.

Για να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, απαιτείται όσο το δυνατόν υψηλότερο ποσοστό ψήφων. Διότι η επίτευξη αυτοδυναμίας δεν εξαρτάται μόνο από το ποσοστό που θα λάβει το πρώτο κόμμα, εν προκειμένω η Νέα Δημοκρατία, αλλά και από τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή.

Ξέρουμε πλέον πολύ καλά ότι στην επόμενη Βουλή, ενδεχομένως, να έχουμε περισσότερα από πέντε κόμματα. Και καθώς όσο περισσότερα κόμματα εισέρχονται στη Βουλή τόσο ανεβαίνει ο πήχης της αυτοδυναμίας, καθίσταται πλέον επιτακτική ανάγκη, όχι απλώς να φτάσουμε το ποσοστό το οποίο πετύχαμε στις εκλογές της 21ης Μαϊου, αλλά και να το ξεπεράσουμε.

Το 2027 θα μιλάμε για μια τελείως διαφορετική Ελλάδα

Είναι προφανές ότι, μόνο εφόσον επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης, θα έχουμε λάβει μία πολύ ισχυρή εντολή για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, δίνοντας έμφαση στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου. Με καλύτερους μισθούς. Με περαιτέρω πτώση της ανεργίας. Με επίσης περαιτέρω στοχευμένη μείωση της φορολογίας. Με  περισσότερες επενδύσεις. Με μεγαλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Με ενισχυμένες την Υγεία και την Παιδεία. Με οδηγούς το κοινωνικό κράτος και τη Δικαιοσύνη.

Το 2027 θα μιλάμε για μια τελείως διαφορετική Ελλάδα, θα ζούμε σε μια αναγεννημένη χώρα. Αυτή είναι και η φιλοδοξία μας, η οποία ταυτίζεται με μια ρεαλιστική προσδοκία, έχοντας την ηθική υποχρέωση να μην τη διαψεύσουμε, δικαιώνοντας όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες!

Ας καταστεί σαφές ότι σ’ αυτόν τον αγώνα καμία και κανένας δεν περισσεύει. Επομένως, οφείλουμε να δώσουμε όλοι μαζί συντεταγμένα και αυτή τη μάχη, για την παράταξή μας, εννοείται και για τη χώρα μας. Για να είμαστε και πάλι οι μεγάλοι νικητές, ώστε να συνεχίσουμε να αλλάζουμε την Ελλάδα. 

Όλες και όλοι μαζί, λοιπόν, ας ζητήσουμε  από τους πολίτες να επικυρώσουν στις 25 Ιουνίου με μια νέα ισχυρή εντολή την αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Διότι αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα!

Ο Ιάσονας Φωτήλας είναι υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας ΝΔ

Recent Posts