«Οι ευρωεκλογές της 26 Μαΐου»

 In Δελτία Τύπου

Του Ιάσονα Φωτήλα*

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου και του α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στη χώρα μας δεν συζητήθηκε επαρκώς η πραγματική σημασία των εκλογών για το μέλλον της Ευρώπης. Και είναι ως ένα βαθμό λογικό, καθώς είναι η πρώτη φορά που θα διεξαχθούν εκλογές μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και οι πολίτες θέλουν να στείλουν μήνυμα στη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

Παρόλα αυτά πρέπει να καταλάβουμε το πραγματικό διακύβευμα των επερχόμενων ευρωεκλογών: Θα πλειοψηφήσουν οι δυνάμεις της δημοκρατικής και κοινωνικής Ευρώπης ή θα επικρατήσουν εκείνες οι ακραίες και λαϊκίστικες δυνάμεις, δεξιές αλλά και αριστερές, που ο μεγάλος τους στόχος είναι να υπονομεύσουν και να οδηγήσουν σε αποτυχία το ευρωπαϊκό οικοδόμημα;

Η ΝΔ που ανήκει στην πολιτική οικογένεια του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού κόμματος, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στηρίζει τον κ. Βέμπερ, για επόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Γιατί είναι εκείνος ο υποψήφιος που έχει δημόσια δεσμευτεί σε δύο πολύ σημαντικούς τομείς με άμεσο ενδιαφέρον για τη χώρα μας: Η πρώτη είναι η δημιουργία εκατομμύριων νέων θέσεων εργασίας σε όλη την Ευρώπη αξιοποιώντας τα υπάρχοντα χρηματοοικονομικά εργαλεία, δέσμευση που έχει στόχο και για την Ελλάδα με συγκεκριμένο σχέδιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με έμφαση στους τομείς του τουρισμού, της γεωργίας και της ενέργειας. Η δεύτερη δέσμευση του κ. Βέμπερ είναι να στηρίξει το ιδιαίτερα κρίσιμο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων που έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί χωρίς μείωση των θεόρατων πρωτογενών πλεονασμάτων δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική μείωση της εξοντωτικής φορολογίας που έχει επιβληθεί στους Έλληνες πολίτες και στις επιχειρήσεις.

Απέναντι σε αυτή την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας δεν προτείνουν κανένα υποψήφιο! Στο σαφές ερώτημα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή για το ποιον υποστηρίζει για επόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το μόνο που βρήκε να πει είναι ότι θα στηρίξει τον υποψήφιο που θα είναι ενάντια στον κ. Βέμπερ! Πρόκειται για πρωτοφανή υφαρπαγή της ψήφου των πολιτών. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που θα το κάνει ο κ. Τσίπρας για να τη χρησιμοποιήσει σύμφωνα με τα δικά του μικροκομματικά συμφέροντα. 4 χρόνια άλλωστε το ίδιο πράττει, λέγοντας ψέματα και διχάζοντας τους πολίτες, όπως κάνουν και οι αντίστοιχοι λαϊκιστές στην Ευρώπη, δεξιοί και αριστεροί. Θα τον αφήσουμε να το κάνει και τώρα; Η απάντηση πρέπει να δοθεί την Κυριακή στις 26 Μαΐου και πρέπει να είναι κατά του κ. Τσίπρα και υπέρ της θετικής πορείας της Ελλάδας στην Ευρώπη. Αυτή την πορεία την εγγυάται η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

*Βουλευτής Αχαΐας και Αν. Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας

Recent Posts