«Ουσιαστικά ανύπαρκτη η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στην Αιγιαλεία. Δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για άμεσες βελτιωτικές κινήσεις».

 In Δελτία Τύπου

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας και βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ιάσων Φωτήλας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ουσιαστικά ανύπαρκτη η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στην Αιγιαλεία. Δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για άμεσες βελτιωτικές κινήσεις».

Πλήρης Δήλωση

«Την ίδια στιγμή που ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί Υγείας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ περηφανεύονται στη ΔΕΘ για τη δήθεν αναβάθμιση της υγείας, σε ολόκληρη τη χώρα αλλά ειδικά και στην Αιγιαλεία είναι ελλιπής η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Οι κάτοικοι της Αιγιαλείας αναγκάζονται για στοιχειώδεις εξετάσεις δικές τους και των παιδιών τους να καταφεύγουν ή στο Νοσοκομείο του Αιγίου ή σε ιδιώτες ιατρούς ή ακόμη χειρότερα να φτάνουν μέχρι την Πάτρα, γιατί δεν υπάρχει Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στον τόπο τους. Την ίδια στιγμή το ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) Αιγίου, παρόλο που είναι ένα σύγχρονο κτίριο και θα μπορούσε να βοηθήσει τους ασθενείς, λειτουργεί μόνο με επικουρικό ιατρό και με δραματικές ελλείψεις ειδικοτήτων ιατρών όπως παιδιάτρου, παθολόγου, καρδιολόγου, μικροβιολόγου και ακτινολόγου.

Είναι δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και εμού προσωπικά ότι η αυριανή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα βελτιώσει την απαράδεκτη αυτή κατάσταση στη 2η μεγαλύτερη πόλη της Αχαΐας και θα φροντίσει ώστε άμεσα ο κάθε πολίτης της Αιγιαλείας να έχει Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Και εμείς στη Νέα Δημοκρατία, σε αντίθεση με τους νυν κυβερνώντες, ό,τι υποσχόμαστε θα το πράξουμε».

Recent Posts