Ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη

 In Δελτία Τύπου

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη επισκέφθηκε ο Ιάσονας Φωτήλας συνοδευόμενος από τον κ. Γιάννη Ανδρουλάκη, Διοικητή της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Οδικών Τελών & Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Οδικού Δικτύου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή με σκοπό να ενημερωθεί για τις δράσεις του σχεδίου Πισσαρίδη που θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Υπουργός κ. Σκυλακάκης παρουσίασε καταρχάς συνοπτικά στον Ιάσονα Φωτήλα τη λογική του σχεδίου Πισσαρίδη και την προσπάθεια που κάνει η ελληνική κυβέρνηση για την έγκαιρη προετοιμασία του.

Θα περιλαμβάνει δράσεις στήριξης της ελληνικής οικονομίας με επενδύσεις, δημόσιες και ιδιωτικές, σε τομείς όπως στην πράσινη ανάπτυξη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό της αλλά και στον αγροδιατροφικό τομέα – τομείς που ενδιαφέρουν έντονα και την Αχαΐα.

Πολλά έργα θα γίνουν με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), ενώ για την εκταμίευση των πόρων θα πρέπει να έχουν επιτευχθεί όλοι οι στόχοι που θα έχουν τεθεί στους επιμέρους τομείς κάθε σχεδίου που θα υποβάλλεται προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στόχος του προγράμματος είναι να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στην ελληνική οικονομία με έμφαση στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια ώστε να μπορεί βιώσιμα να αναπτυχθεί στο μέλλον.

Ο Ιάσονας Φωτήλας ευχαρίστησε τον Υπουργό για την ενημέρωση και αφού αντάλλαξαν απόψεις για επιμέρους τομείς του Σχεδίου Ανάκαμψης που ενδιαφέρουν ειδικά την Αχαΐα συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία.

Recent Posts