Ο Ιάσονας Φωτήλας, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για την ΑντεγκληματικήΠολιτική κ. Ελευθέριο Οικονόμου.

 In Δελτία Τύπου
O Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για την Αντεγκληματική Πολιτική κ. Ελευθέριο Οικονόμου. Συνομίλησαν για τα θέματα που απασχολούν τους Αστυνομικούς της Αχαΐας και εστίασαν κυρίως στο μείζον θέμα των διακομιδών των κρατουμένων.
Ειδικότερα ο βουλευτής διαβίβασε στον αρμόδιο υφυπουργό το αίτημα των αστυνομικών της Αχαΐας να απαλλαγούν των διακομιδών των κρατουμένων ούτως ώστε αυτοί να εκτελούν απρόσκοπτα τα κύρια καθήκοντά τους, όπως αυτά της ασφάλειας των πολιτών και της αστυνόμευσης των περιοχών τους.
Ο Ιάσονας Φωτήλας αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί μέχρι και σήμερα στην Αχαΐα με τους Αστυνομικούς να απέχουν από τα καθήκοντά τους προκειμένου άλλοτε να κάνουν τις διακομιδές κρατουμένων από τα σωφρονιστικό κατάστημα της Πάτρας προς τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα και άλλοτε τις διακομιδές όσων χρήζουν νοσηλείας σε θεραπευτικά καταστήματα κράτησης.
Ο Υφυπουργός αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος θέτοντας ως βασική προτεραιότητα την επίσπευση της διαδικασίας πρόσληψης Εξωτερικών Φυλάκων μέσω της σχετικής προκήρυξης του ΑΣΕΠ 6Κ/2018 προκειμένου να συντελέσει στο έργο της αποσυμφόρησης του έργου των Αστυνομικών της Αχαΐας.
Ο Ιάσονας Φωτήλας και ο κ. Ελευθέριος Οικονόμου συμφώνησαν από κοινού ότι στόχος τους θα είναι η άμεση και ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης κατάλληλα εκπαιδευμένου και καταρτισμένου προσωπικού, επιφορτισμένου με τα αντίστοιχα καθήκοντα των διακομιδών των κρατουμένων της περιοχής
Recent Posts