<<Ούτε μία μέρα χαμένη για την ενέργεια στην Αχαΐα>> στην εφημερίδα ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 In Άρθρα

Όλοι συμφωνούμε ότι η Αχαΐα χρειάζεται αναβάθμιση στον τομέα της ενέργειας. Το φυσικό αέριο, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα δίκτυα ύδρευσης πρέπει να είναι τομείς νέων επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και φιλική προς το περιβάλλον ανάπτυξη.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της. Προωθεί το σχέδιο αποθήκευσης υγροποιημένου αερίου στο λιμάνι της Πάτρας που θα βοηθήσει σημαντικά την ναυτιλία, τη βιομηχανία μας  στη ΒΙ.ΠΕ αλλά και συγκεκριμένο αριθμό νοικοκυριών της.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση προχωρεί τις επενδύσεις για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων αλλά και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Αχαΐα. Γιατί χρειαζόμαστε ανανεώσιμες μορφές ενέργειας; Γιατί βοηθούν στην απεξάρτηση από το λιγνίτη και έτσι στη μείωση της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Έχει συγκροτηθεί ειδική επιτροπή υπό τον πρωθυπουργό ώστε να κατατεθούν από την κυβέρνηση επενδυτικά σχέδια ενόψει του νέου προγράμματος Next Generation της Ε.Ε και του νέου ΕΣΠΑ.

Η κυβέρνηση προωθεί επίσης και σχέδιο για την ενέργεια από τη λεγόμενη «κυκλική οικονομία». Σε τι θα ωφελήσει αυτό την πόλη μας την Πάτρα; Όχι μόνο θα περιορίσει τα απόβλητά της αλλά θα τα αξιοποιήσει για την παραγωγή πλούτου με το ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Με μείωση της σπατάλης των πόρων που χρησιμοποιούνται και την παραγωγή ενέργειας από τα απόβλητα! Η κυκλική οικονομία και οι ανανεώσιμες μορφές ενέργειας είναι τομείς που δίνεται μεγάλη προτεραιότητα από την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί δεν βλάπτουν το περιβάλλον. Έχουμε την ιστορική δυνατότητα να τις αξιοποιήσουμε με έγκαιρη προετοιμασία.

Τέλος, θέλω να υπενθυμίσω ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ενδιαφερθεί για το ζήτημα της σύστασης φορέα για τη διαχείριση του φράγματος Πείρου –Παραπείρου που θα βοηθήσει σημαντικά στην ύδρευση της Πάτρας, τους δήμους της Δυτικής Αχαΐας και της Ερυμάνθειας αλλά και τη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ).

Επομένως και εκεί θα έχουμε σύντομα θετικά νέα.

Ούτε μία μέρα χαμένη λοιπόν για την ενέργεια στην Αχαΐα!

Recent Posts