Χαιρετισμός στην κοπή της πίτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παράρτημα Αγίων Αναργύρων

 In Ομιλίες

Κύριε πρόεδρε του παραρτήματος Αγίων Αναργύρων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,

Φίλες και φίλοι,

Είναι μεγάλη τιμή να παρευρίσκομαι στην κοπή της πίτας της οργάνωσής σας. Σας μεταφέρω τους πιο θερμούς χαιρετισμούς του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη που δυστυχώς δεν μπόρεσε να παρευρεθεί σήμερα στην εκδήλωσή σας λόγω προγραμματισμένων ταξιδιών στην Ευρώπη για προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας προκειμένου να βγούμε σύντομα από την κρίση.

Φίλες και φίλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι ανάμεσά σας γιατί έτσι έχω την ευκαιρία να συναντήσω από κοντά τα μέλη της μεγαλύτερης εθελοντικής οργάνωσης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Που αποτελεί συνώνυμο της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.

Μιας οργάνωσης που έχει τιμηθεί με την απονομή τριών βραβείων Νόμπελ (1917, 1944, 1963).

Και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αποτελεί μέρος της οικογένειας του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου αποτελώντας μάλιστα τον μεγαλύτερο μη κυβερνητικό οργανισμό στην Ελλάδα.

Με σύνθετο έργο που βασίζεται στην εθελοντική δράση και την άμεση ανταπόκριση των πολιτών.

Στηρίζει τραυματίες, ασθενείς, πρόσφυγες, ηλικιωμένους, ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες και άτομα από κάθε ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού ακόμα και σε θεομηνίες.

Πριν από λίγες ημέρες είδα την τεράστια προσπάθεια του παραρτήματός σας στην Κρήτη για να σώσετε ό,τι μπορούσατε από την μεγάλη θεομηνία που έπληξε το νησί δυστυχώς και με απώλεια ανθρώπινων ζωών πέραν των υλικών καταστροφών.

Και αποδεικνύετε με τη δράση σας ότι ο εθελοντισμός υπήρξε πάντοτε συστατικό στοιχείο της ταυτότητάς μας και συγκριτικό πλεονέκτημα του λαού μας.

Ήμασταν και παραμένουμε άνθρωποι.

Ειδικά σε δύσκολες και οριακές συγκυρίες, όπως τα τελευταία χρόνια της κρίσης.

Χρειάζεται ωστόσο και η επίσημη Πολιτεία να είναι παρούσα. Να δίνει λύσεις. Να ενθαρρύνει. Να βοηθάει.

Όχι να απέχει ή να λειτουργεί ως εμπόδιο στην αυθόρμητη εκδήλωση κοινωνικής ευαισθησίας των συμπολιτών μας.

Εμείς στη Νέα Δημοκρατία δια του προέδρου μας έχουμε εξαγγείλει εδώ και καιρό (σ.σ Δεκέμβριο του 2016) δέσμη μέτρων μέσω των οποίων θα δημιουργηθεί ένας κεντρικός φορέας, με ενιαίο μητρώο εθελοντικών ομάδων.

Και ένα θεσμικό πλαίσιο που θα βάλει σε τάξη τη διάσπαρτη νομοθεσία για τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ, τη διαφάνεια και την κατοχύρωση των εθελοντών όσον αφορά την εργασιακή και ασφαλιστική κάλυψη.

Και θέλουμε να δώσουμε κίνητρα ώστε πιο πολλοί συμπολίτες μας να εμπλέκονται με τον εθελοντισμό ακόμα και από μικρή ηλικία γιατί εκεί μαθαίνουν πιο καλά την έννοια της αλληλεγγύης.

Με αυτές τις σκέψεις χαιρετίζω τη σημερινή σας εκδήλωση και να έχουμε καλή χρονιά!

Σας ευχαριστώ.

Recent Posts