“Στις Βρυξέλλες ο Ιάσονας Φωτήλας για την Ευρωπαΐκή Κοινοβουλευτική Εβδομάδα “

 In Δελτία Τύπου

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από την Κυριακή (26/2) ο Ιάσονας Φωτήλας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την ευρωπαΐκή διακυβέρνηση που διοργανώνεται στις 27 και 28 Φεβρουαρίου 2023 από το Ευρωπαΐκό Κοινοβούλιο σε συνεργασία με το Κοινοβούλιο της Σουηδίας, στο πλαίσιο της Ευρωπαΐκής Κοινοβουλευτικής Εβδομάδας. Η Σουηδία ασκεί την Προεδρία της ΕΕ, κατά το τρέχον εξάμηνο.

Κεντρικό θέμα συζήτησης είναι «ο υψηλός πληθωρισμός, η ενεργειακή κρίση και τα μέτρα στήριξης των κοινοβουλίων για τα ευάλωτα νοικοκυριά». Στη Διάσκεψη μετέχουν οι κυρίες Von der Leyen, Πρόεδρος της Ευρ. Επιτροπής και Roberta Matsola, Πρόεδρος του Ευρ. Κοινοβουλίου, κα. Juliana Wahlgren, διευθύντρια του Ευρ. Δικτύου κατά της φτώχειας καθώς και κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες των 27 κρατών-μελών. Ο κ. Ιάσονας Φωτήλας θα τοποθετηθεί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στην ελληνική αποστολή μετέχουν εκτός από τον κ. Ιάσονα Φωτήλα, Γραμματέας της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, ο κ. Σταύρος Καλογιάννης, Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και η κα Ειρήνη Κασιμάτη, Β’ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρ. Υποθέσεων.

Χτες πριν την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης, ο κ. Ιάσονας Φωτήλας μετείχε στις εργασίες του Ευρωπαΐκού Λαΐκού Κόμματος (EPP), όπου συζητήθηκε η «Στρατηγική της ΕΕ για την τόνωση της βιομηχανικής ανταγωνιστικότητας, του εμπορίου και των ποιοτικών θέσεων εργασίας». Επιπλέον έχει προγραμματιστεί και συνάντηση με τη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία.

Recent Posts