«Συνέχεια στην ανάπτυξη ή νέες περιπέτειες;»

 In Άρθρα

του Ιάσονα Φωτήλα

Για να ξέρουμε τι λέμε, τι συζητάμε, και επί ποιας βάσης γίνεται η προεκλογική αντιπαράθεση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια σαφή πρόταση στους πολιτικούς αρχηγούς: Να στείλουν όλοι και επίσημα τα προγράμματα τους, είτε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είτε στην Τράπεζα της Ελλάδος για να κοστολογηθούν, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες (προ της κάλπης) πόσο στοιχίζει κάθε μέτρο, εν προκειμένω πόσο θα μάς στοιχίσει κάθε μέτρο.

Δυστυχώς, όμως, δεν ακούσαμε από κανένα αρχηγό να ανταποκρίνεται στην πρόταση του Πρωθυπουργού, η οποία παραμένει στο τραπέζι. Όχι τυχαία, ιδίως σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Σε αντίθεση με τις υποσχέσεις του κ. Αλέξη Τσίπρα (γιατί πρόγραμμα δεν το λες) το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν υπερβαίνει σωρευτικά τα 8 έως 9 δισ. ευρώ την τετραετία και περιλαμβάνει μέτρα ενταγμένα στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής πολιτικής, η οποία έχει συμφωνηθεί με την Κομισιόν.

Αφορά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, αναπτύσσεται σε πέντε κεφάλαια, και συγκεκριμένα την παραγωγική, την κοινωνική, την πράσινη και ψηφιακή, τη δίκαιη και την ισχυρή Ελλάδα, έχοντας ένα έντονο αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο.

Στον αντίποδα, οι υποσχέσεις που μοιράζει ο κ. Αλέξης Τσίπρας για την επόμενη τετραετία υπερβαίνουν τα 83 δισ. ευρώ. Ξεπέρασε ακόμη και τον εαυτό του! Τα όσα παρουσιάζει σαν πρόγραμμα συνιστούν μια εξωπραγματική έκθεση ιδεών που εάν ποτέ υλοποιούνταν θα οδηγούσε σε μεγάλη αύξηση των φόρων, σε αδυναμία ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος και εποπτείας από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τελικά σε νέα μνημόνια και χρεοκοπία. Με μια φράση, θα οδηγούσε δεύτερη φορά στη συμφορά.

Η επιλογή ανάμεσα σε εμάς, τη Νέα Δημοκρατία, και το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι εξαιρετικά σαφής: θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε μια πορεία κατά την οποία έχουμε πετύχει βιώσιμη ανάπτυξη, με τα μέσα εισοδήματα να έχουν βελτιωθεί παρά το γεγονός ότι επλήγησαν από τον πληθωρισμό, με τη δημιουργία θέσεων εργασίας και συνολικά με την οικονομία πηγαίνει, ξεκάθαρα, πολύ καλύτερα ή θα μπούμε ξανά σε περιπέτειες όπως αυτές που ζήσαμε στο πρόσφατο παρελθόν;

Η πρώτη απάντηση θα δοθεί στις κάλπες, αυτήν την Κυριακή, 21 Μαϊου.

Ο Ιάσονας Φωτήλας είναι υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας ΝΔ

Recent Posts