“Για ένα καλύτερο 2022”

 In Άρθρα

*του Ιάσονα Φωτήλα

Το 2021 συναντήσαμε αρκετές αντιξοότητες στις οποίες όμως ανταποκριθήκαμε επαρκώς αντλώντας μάλιστα την απαραίτητη γνώση και δύναμη για το μέλλον. Εξακολουθούμε να βαδίζουμε σε έναν δύσκολο δρόμο, με καλπάζουσα την πανδημία και τις μεταλλάξεις της, αλλά όπως έχουμε αποδείξει μέχρι σήμερα τα δύσκολα είναι για τους ικανούς. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ήδη θέσει τις βάσεις για ένα πιο δημιουργικό, πιο ελπιδοφόρο και καλύτερο έτος. Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, προνοήσαμε για ακόμη μια φορά μέσα από μια δέσμη μέτρων προκειμένου να μειώσουμε την φορολογία και κατ’ αυτόν τον τρόπο να ενισχυθεί το εισόδημα όλων των πολιτών.

Και πώς στηρίζουμε το εισόδημα της κοινωνίας; Πριν ακόμα καλά μπει το νέο έτος, από 1η Ιανουαρίου, αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό κατά 2% ενώ στα μέσα του 2022 θα υπάρξει και νέα επιπλέον αύξηση. Προχωράμε σε φοροελαφρύνσεις με μόνιμο χαρακτήρα όπως με την προκαταβολή φόρου που για τα μεν νομικά πρόσωπα διαμορφώνεται από το 100% στο 80% ενώ για τα φυσικά πρόσωπα στο 55% σε μόνιμη βάση. Συνεχίζουμε τις μειώσεις των συντελεστών φπα στις μεταφορές, στον καφέ και τα γυμναστήρια.

Και επειδή από τότε που αναλάβαμε την διακυβέρνηση αυτής της χώρας μέχρι και σήμερα διαρκής και πρωταρχικός είναι ο στόχος μας για τη στήριξη της εργασίας και την αύξηση των επενδύσεων μέσα από την δημιουργία ισχυρών κινήτρων, η μείωση του φόρου εισοδήματος για τα νομικά πρόσωπα όπως και η αναστολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα και για το 2022 συντείνουν σημαντικά σε αυτό. Δεν θα παραλείψω να αναφερθώ και στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Παράλληλα παρέχουμε κίνητρα για συνενώσεις και συνεργασίες μεσαίων, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας, στέκεται αρωγός και το κάνει έμπρακτα.

Δίπλα στους νέους, εφαρμόζουμε το πρόγραμμα Πρώτο Ένσημο για όσους δεν έχουν προηγούμενη εργασιακή εμπειρία ενώ καταργούμε και το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας. Δίπλα στους νέους αγρότες, επιστρέφουμε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης. Δίπλα στο σύνολο της κοινωνίας διαμορφώνουμε ένα καλύτερο έτος για μια καλύτερη Ελλάδα.

Recent Posts