« Η βία στα Πανεπιστήμια»

 In Άρθρα

Ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και νυν βουλευτής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κ. Παρασκευόπουλος, αφού πρώτα ολοκλήρωσε το «θεάρεστο» έργο του στη δικαιοσύνη, οδηγώντας σε χιλιάδες αποφυλακίσεις εγκληματιών με δραματικές συνέπειες στη ζωή και στην ασφάλεια των πολιτών της χώρας, αποφάσισε να ασχοληθεί και με το φαινόμενο της βίας στα Πανεπιστήμια . Μετά από 8μηνο «εξαντλητικής μελέτης» και συνεδριάσεων με τους ειδικούς της Eπιτροπής παρέδωσε στον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου το πόρισμα «για την μελέτη ζητημάτων της ακαδημαϊκής ελευθερίας και ειρήνης στα Πανεπιστήμια». Σπεύδω να δηλώσω ότι δεν περίμενα κάτι δραστικό για την αντιμετώπιση της βίας από την παρούσα κυβέρνηση. Άλλωστε ο τρόπος που αντιμετωπίζει τις ομάδες βίας (Ρουβίκωνας) αλλά ακόμα και εγκληματίες όπως τον Κουφοντίνα είναι ενδεικτικός της λογικής της. Αυτό όμως το πόνημα που ήρθε στα χέρια μου ξεπερνά κάθε όριο.

Διαβάζω ένα σχετικό απόσπασμα του 19σέλιδου κειμένου, γιατί νομίζω ότι είναι απολύτως αντιπροσωπευτικό τις ιδεολογίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αφορά συγκεκριμένα στους τρόπους αντιμετώπισης της μείωσης των κλοπών (πρόκειται για επαναλαμβανόμενα φαινόμενα σε γραφεία καθηγητών και εργαστήρια) όπου συγκεκριμένα προτείνει: «Ευαισθητοποίηση (σ.σ: !!!) των φοιτητών και των εκπροσώπων τους ώστε να γίνει σαφές ότι όταν το θύμα είναι συνάδελφος ή καθηγητής δεν πλήττεται η άρχουσα τάξη, ότι όταν “θύμα” είναι το πανεπιστήμιο τα καταστρεφόμενα δεν μπορούν εύκολα και χωρίς τελική επιβάρυνση των φορολογουμένων να αντικατασταθούν.»

Δηλαδή, κλέβουν και καταστρέφουν συνεχόμενα οι διάφορες ομάδες μπάχαλων στα Πανεπιστήμια, τρομοκρατούν καθηγητές και χτίζουν τα γραφεία τους και το μόνο που έχει να πει η Επιτροπή Παρασκευόπουλου είναι νουθεσίες και διάλογος «ευαισθητοποίησης» που ακόμα και μαθητές Λυκείου πιο ολοκληρωμένα θα έγραφαν σε κείμενο Έκθεσης για τις Πανελλαδικές εξετάσεις! Και με αυτές τις προτάσεις στα σοβαρά πιστεύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι θα αντιμετωπιστεί η βία στα Πανεπιστήμια!

Δεν είναι μόνο ιδεοληπτική η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν συγχέει κατά απαράδεκτο τρόπο την έννοια του διαλόγου με την αντιμετώπιση της παραβατικότητας (αλήθεια διάλογος με ανθρώπους που ως μοναδικό στόχο έχουν τις κλοπές και τους προπηλακισμούς σε ποια βάση μπορεί να γίνει;).

Είναι κυρίως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για τα πανεπιστήμια και συνολικά για τους πολίτες που έκπληκτοι παρακολουθούν τη βία να γιγαντώνεται με ανοχή της κυβέρνησης. Με τέτοιες μάλιστα απόψεις οι διάφορες ομάδες βίας θα κάνουν πάρτι στα Πανεπιστήμια. Ακόμα και σε περίπτωση κατάληψης προτείνεται από την Επιτροπή να δίνεται η ευθύνη στους καταληψίες! Πώς δεν πρότεινε η Επιτροπή να τους βραβεύσουμε κιόλας για το «δημιουργικό» τους έργο…

Τα Πανεπιστήμια της χώρας πρέπει να καθαρίσουν από τη βία και την ανομία. Η Νέα Δημοκρατία εγγυάται την απόδοσή τους εκεί που πραγματικά ανήκουν: στους φοιτητές και στους καθηγητές τους.

Recent Posts