«Το απάνθρωπο της Μόριας»

 In Άρθρα

02.10.2018

 Δεν θα ήθελα στο παρόν άρθρο να σχολιάσω το πως πολιτεύονται γενικά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τι να πρωτοθυμηθώ άλλωστε από αυτούς που δήθεν ήρθαν ως το νέο στην πολιτική αλλά την ασκούν ως το πιο παλιό: τις συντάξεις που δήθεν θα ανέβαιναν αλλά μειώνονται συνεχώς με το νόμο Κατρούγκαλου, τα ταξίματα και τους διορισμούς με κάθε μέσο, την εξουσιαστική τους μανία και τον συνακόλουθο έλεγχο στα ΜΜΕ που θέλουν να επιβάλουν, το χάλι των πανεπιστήμιων με τη βία, την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στο Υπερταμείο για 100 χρόνια ακόμα και μνημείων του πολιτισμού μας όπως εσχάτως αποκαλύπτεται ότι έχει γίνει… Ων ουκ έστι αριθμός.

Θα ήθελα παρόλα αυτά  να σχολιάσω κάτι που ξεπερνά κάθε όριο, κάτι βαθειά απάνθρωπο στην πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Αυτό που συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στη Μόρια της Λέσβου. Στη Μόρια όπου στοιβάζονται πάνω από 10.000 χιλιάδες πρόσφυγες, σε άθλιες εγκαταστάσεις, που είναι φτιαγμένες μόνο για 3.000! Και όλα αυτά από την πολιτική της κυβέρνησης που υποτίθεται πως είναι φιλικά διακείμενη απέναντί τους. Που κατηγορεί τις κυβερνήσεις ευρωπαϊκών χωρών ως ακροδεξιές και για αναλγησία όταν μία επίσκεψη στους προσφυγικούς καταυλισμούς των νησιών – και ειδικά της Μόριας – αρκεί για να καταδείξει ποιος είναι ο πραγματικά ανάλγητος και υποκριτής στο θέμα των προσφύγων: ο κ. Τσίπρας και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Η συνειδητή εξαθλίωσή των αιτούντων άσυλο προσφύγων αλλά και μεταναστών δεν έχει προηγούμενο στον πολιτισμένο κόσμο. Η απόλυτη προσβολή για τους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους. Μία ύβρις στην ανθρωπότητα. Και τρέχουν τώρα μετά την κατακραυγή να μεταφέρουν μερικές χιλιάδων απελπισμένων στο εσωτερικό της χώρας… τόσο λίγο και τόσο αργά.

Από όλες τις καταστροφές που έφερε ο πρωθυπουργός στη χώρα μας και η παρέα στο Μαξίμου που τον ακολουθεί και τον χειροκροτεί, η διαχείριση του προσφυγικού ίσως είναι μακράν η μεγαλύτερη. Αποτελεί ντροπή για την ανθρωπότητα.

Αν πρέπει να γίνει ακόμα μία εξεταστική επιτροπή από την επόμενη Βουλή (εκτός αυτής για την οικονομία το α’ εξάμηνο του 2015), αυτή θα πρέπει να είναι για το προσφυγικό. Είναι αδιανόητο να μην αναζητηθούν ευθύνες γι’ αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα που συντελείται, γι’ αυτήν την εκμετάλλευση της ανθρώπινης δυστυχίας από τον πρωθυπουργό που αναίσχυντα κυκλοφορεί στην Ευρώπη και μιλάει για αναλγησία και ακροδεξιούς στο προσφυγικό, όταν την ίδια στιγμή έχει οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες ανθρώπων στη χώρα μας. Και μόνο η διαχείριση του προσφυγικού κατατάσσει τον κ. Τσίπρα στην κορυφή των πιο απάνθρωπων πολιτικών του δυτικού – πολιτισμένου κόσμου. Και βέβαια θα αναζητηθούν ευθύνες και για τα εκατοντάδες εκατομμύρια κονδύλια που αδιαφανώς διαχειρίστηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να διερευνήσει πλήρως όλες τις πτυχές αυτής της απαράδεκτης και ταυτόχρονα απάνθρωπης πολιτικής.

Recent Posts