Η Ελλάδα διαψεύδει τις Κασσάνδρες και προχωρά μπροστά

 In Άρθρα

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη καταφέρνει βήμα – βήμα να επαναφέρει την οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης διαψεύδοντας καθημερινά τις Κασσάνδρες που έλεγαν ότι θα αποτύχει!

Θυμηθείτε τι μας έλεγαν: Ότι θα έχουμε τη μεγαλύτερη ύφεση από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2020! Ότι δε θα τα καταφέρουμε και θα έχουμε εκτόξευση της ανεργίας! Μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κραύγαζε στην βουλή και έδειχνε να πανηγυρίζει που η κυβέρνηση δε θα τα καταφέρει!!!

Και ήρθαν τα πρώτα στοιχεία που τον εκθέτουν: Η ύφεση στη χώρα μας για το α’ τρίμηνο του 2020 ήταν μόλις 0,9% όταν σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης ήταν άνω του 3%!!! Επιπλέον, όλοι πια οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης και τα ινστιτούτα οικονομικής πολιτικής αλλάζουν προς το θετικό τις προβλέψεις τους, επιβεβαιώνοντας πως η Ελλάδα θα πάει καλύτερα του αναμενόμενου! Η ανεργία τον Μάρτιο του 2020 έπεσε στο 14,4% πάνω από τρεις μονάδες από πέρυσι τον ίδιο μήνα!

Και γιατί υπήρξε η αλλαγή αυτή; Γιατί η ελληνική πολιτεία έκανε εξαιρετική δουλειά πριν την υγειονομική κρίση και αποτελεσματική διαχείριση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης. Ανέκτησε την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία που είχε χάσει την προηγούμενη δεκαετία λόγω της οικονομικής κρίσης. Σταθερά κατάφερε να προστατέψει την υγεία όλων των Ελλήνων και να δώσει ελπίδα για το μέλλον!

Η αυξημένη αξιοπιστία βοήθησε τη γρήγορη και σταθερή επανόρθωση της οικονομίας. Η πρόσφατη έξοδος της χώρας μας στις αγορές για δανεισμό έγινε με επιτόκιο 1,5%! Θυμίζω ότι πριν ένα χρόνο περίπου, τον Μάρτιο του 2019, είχαμε δανειστεί με επιτόκιο 3,9%. Και όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει να πληρώνεις αυξημένους τόκους δανεισμού…

Και έχει σημασία για έναν ακόμα λόγο η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι διεθνείς επενδυτές στη χώρα μας. Γιατί η εμπιστοσύνη αυτή έρχεται σε μία περίοδο γεωπολιτικών εντάσεων από την επιθετικότητα της Τουρκίας του Ερντογάν. Μία σύγκριση με τον δανεισμό της γείτονος αρκεί για να καταδείξει το μέγεθος της δύναμής μας. Το επιτόκιο δανεισμού του δεκαετούς ομολόγου της Τουρκίας είναι 12%! Πώς να μην είναι εκνευρισμένος ο Ερντογάν με τέτοιες συνθήκες στην οικονομία του;

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχωράει με σταθερά βήματα. Η περίοδος του τουρισμού ξεκίνησε με όλες τις προφυλάξεις και τα μέτρα που απαιτούνται για την προστασία της υγείας. Προχωράμε στο δρόμο της ανάπτυξης χωρίς να διαπραγματευόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα!

Θα τα καταφέρουμε!

Recent Posts