Παρουσίαση Προγράμματος Υγείας Νέας Δημοκρατίας Λάρισα

 In Ομιλίες

Αγαπητοί συνάδελφοι βουλευτές της Λάρισας,

Νεοδημοκράτες  και Νεοδημοκράτισσες,

Μέλη του τομέα Υγείας,

Φίλες και φίλοι,

Εδώ στην καρδιά του κάμπου της Θεσσαλίας, στην όμορφη πόλη της Λάρισας, ξεκινάμε την εξόρμησή μας  πανελλαδικά για να επικοινωνήσουμε στα μέλη μας και στον ελληνικό λαό το πρόγραμμα υγείας της Νέας Δημοκρατίας που παρουσιάστηκε στην Αθήνα από τον επικεφαλής του προγράμματος Υγείας της Νέας Δημοκρατίας τον Βασίλη Κοντοζαμάνη!

Ένα πρόγραμμα που αποτελεί καρπό συνεχούς διαβούλευσης με τα μέλη του Τομέα Υγείας της μεγάλης φιλελεύθερης και δημοκρατικής παράταξή μας αλλά και αποτέλεσμα συνεχών συναντήσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς στην Υγεία!

Που είναι αποτέλεσμα  των περιοδειών μας με τον Βασίλη Οικονόμου και τα κατά τόπους στελέχη μας ανά τη χώρα στις μονάδες υγείας τα τελευταία δύο χρόνια!

Και που είναι το πρώτο βήμα για την εφαρμογή της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας στον κρίσιμο αυτό τομέα για την ποιότητα ζωής των πολιτών!

Γιατί το δεύτερο θα είναι η άμεση εφαρμογή του προγράμματος, όταν θα κληθούμε σε λίγους μήνες να το κάνουμε με την ψήφο του ελληνικού λαού και με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Φίλες και φίλοι,

Το πρόγραμμά μας είναι μεταρρυθμιστικό, προοδευτικό και κοστολογημένο!

Γιατί εμείς δεν κάναμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ να τάζουμε και μετά να λέμε δεν ξέραμε ηττηθήκαμε και συμβιβαστήκαμε όπως ξανά είπε προχθές ο κ. Τσακαλώτος!

Εμείς φίλες και φίλοι, θέτουμε στόχους αλλά και εξηγούμε που μπορούμε να βρούμε ρεαλιστικά τους πόρους για να πετύχουμε τους στόχους!

Και ο στόχος είναι ένας: Η καλή δημόσια υγεία των πολιτών!

Τέσσερις είναι οι λέξεις πάνω στις οποίες βασίζεται και επιτρέψτε μου ένα  σύντομο σχόλιο για κάθε μία από αυτές:

 

Η πρώτη η λέξη είναι η πρόληψη!

Δεν είναι δυνατόν η χώρα μας φίλες και φίλοι να κατατάσσεται τελευταία στις προληπτικές δράσεις στον δυτικό κόσμο και αντίθετα να δαπανά  τεράστια ποσά τα περισσότερα από κάθε άλλη στις νοσηλείες!

Πρέπει να γίνει το παν ώστε να αποκτήσουμε κουλτούρα ενός υγιεινότερου τρόπου ζωής σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε εμπνευστεί προ δεκαετιών ο αείμνηστος Σπύρος Δοξιάδης!

Με απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους κλειστούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις!

Και καταπολέμηση της παχυσαρκίας ειδικά για τη νέα γενιά όπου έχουμε ανησυχητικά φαινόμενα.

Με μαζικές καμπάνιες στα σχολεία για την ανάγκη υγιούς ζωής με άθληση και υγιεινή διατροφή. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα παιδιά μας απροστάτευτα!

Με μαζικούς εμβολιασμούς για την καταπολέμηση ιών και νόσων, όπως της γρίπης που μετράμε τους τελευταίους μήνες πάνω από 110 νεκρούς, και της ιλαράς που επανεμφανίστηκαν με δραματικές συνέπειες.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εγκλημάτησε συνειδητά αφήνοντας απροστάτευτο τον πληθυσμό χωρίς μαζικές καμπάνιες εμβολιασμού και γενικότερα μέτρα προστασίας με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα!

Και αντί να κάνουν στοχευμένες δράσεις αναίσχυντα, με προεξάρχοντα τον κ. Πολάκη, μας λένε μόνο για το παρελθόν και πόσο κακοί ήταν οι άλλοι!

Έφτασε πάλι να μας πει ο κ. Πολάκης ότι δεν έγινε και καμία καταστροφή με μερικές δεκάδες νεκρούς από την κοινή γρίπη!!!

Ντροπή τους και πάλι ντροπή τους…

Η ασυλία τους παίρνει τέρμα.

Και εμείς φίλες και φίλοι σταματάμε να μιλάμε για το παρελθόν και δίνουμε ολόψυχα τις δυνάμεις μας για ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό!

Με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους τους Έλληνες, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των νόσων!

Όλοι θα μπορούμε να περάσουμε από προληπτικό έλεγχο!

Με ενημέρωση  μέσω SMS ή email για τις αναγκαίες προληπτικές εξετάσεις ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα, με αυτόματη παραπομπή σε κρατικές ή ιδιωτικές δομές!

 

Η δεύτερη λέξη που βασίζεται το πρόγραμμά μας είναι η λογοδοσία!

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που έρχεται θα λογοδοτούν, όχι μόνο στην παράταξή μας αλλά και τον ελληνικό λαό.

Και θα είναι κυρίως όσοι αναλάβουν τις νέες θέσεις ευθύνης όπως οι διοικητές των νοσοκομείων και των ΥΠΕ!

Και  επιμένουμε σε αυτή τη δέσμευση, όχι γιατί θέλουμε να τιμωρήσουμε αλλά γιατί θέλουμε κυρίως να μπει τέλος στην αυθαιρεσία!

Γιατί θέλουμε να βάλουμε στόχους που να μπορούμε να προς υλοποιήσουμε και όταν δεν τα καταφέρνουμε ικανοποιητικά να ελέγχουμε τι πήγε λάθος και να το διορθώνουμε πάντα προς όφελος των πολιτών και των ασθενών!

 

 

Η Τρίτη λέξη φίλες και φίλοι είναι η προτεραιότητα!

Και εννοώ προτεραιότητα γι’ αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη!

Γι’ αυτό προχωρούμε στην υλοποίηση του υγειονομικού χάρτη των αναγκών ώστε πρώτα να γνωρίζουμε καλά ποιοι και που την χρειάζονται!

Και μετά  ιεραρχούμε τις προτεραιότητες στις βασικές παθήσεις του πληθυσμού!

Με δράσεις που θα ανακουφίζουν άμεσα αυτούς που επείγει: Με αποστολή φαρμάκων στο σπίτι για τους ογκολογικούς ασθενείς, τους χρόνια πάσχοντες και τους ηλικιωμένους, με προτεραιότητα στα ραντεβού με ιατρούς!

Ειδικά για τους καρκινοπαθείς δημιουργούμε ταχεία οδό στα νοσοκομεία για την εξέταση και τη θεραπεία των καρκινοπαθών.

Με μείωση της αναμονής της ακτινοθεραπείας που σήμερα έχει μέσο χρόνο αναμονής τους 3-4 μήνες και με λειτουργία διπλής βάρδιας σε όλα τα ακτινοθεραπευτικά κέντρα.

Επιπλέον, κανένας πολίτης στα νησιά και τις άγονες περιοχές της χώρας δεν θα μείνει απροστάτευτος!

Και σε κανένα νοσοκομείο δεν θα  λείπει Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και  Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που να λειτουργεί με  όλο το απαραίτητο προσωπικό! Γι’ αυτό θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις ιατρικού και κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού εκεί που χρειάζονται.

Για να μειωθεί ο χρόνος αναμονής και η ταλαιπωρία των πολιτών!

 

Η τέταρτη και τελευταία λέξη φίλες και φίλοι είναι η συνεργασία!

Και εννοώ συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι δημόσια υγεία δεν σημαίνει κρατική υγεία όπως ιδεοληπτικά προπαγανδίζει η σημερινή κυβέρνηση!

Αλλά σημαίνει αξιοποίηση όλων των υπαρχουσών δομών ώστε πιο γρήγορα και ποιοτικά να υπάρχει κάλυψη των αναγκών υγείας!

Αξιοποίηση και των ιδιωτών ιατρών για την κάλυψη των αναγκών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας! Δεσμευόμαστε για την υπογραφή 2.000 νέων συμβάσεων με γενικούς γιατρούς, παθολόγους και παιδιάτρους για την κάλυψη των αναγκών σε ολόκληρη την Ελλάδα σε διάστημα 2 ετών!

Και θα χρησιμοποιήσουμε της ψηφιοποίηση της ιατρικής πληροφορίας για μία αναβαθμισμένη ποιοτική παροχή φροντίδας στους ασθενείς.

Φίλες και φίλοι,

Είμαστε έτοιμοι,

Με πρόγραμμα για την υγεία στην υπηρεσία του πολίτη. Με ένα σύστημα υγείας  προσβάσιμο, που θα λειτουργεί και δεν θα ταλαιπωρεί, θα σέβεται τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, θα μεριμνά για τους ευάλωτους, θα προλαμβάνει την ασθένεια και θα προωθεί την ευεξία και την καλή ποιότητα ζωής!

Σε λίγους μήνες ξεκινάμε την εφαρμογή του προγράμματος προς όφελος του ελληνικού λαού!

Είναι ζήτημα ζωής η εφαρμογή του!

Σας ευχαριστώ

Recent Posts