Πατριωτικός Όμιλος Απογόνων Αγωνιστών του 1821

 In Ομιλίες

Κύριε πρόεδρε του Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821 Κων/νε Πλαπούτα,

Κύριε αντιπρόεδρε Ανδρέα Ζαϊμη,

Κύριε γραμματέα Αντώνη Πετμεζά,

Κύριε ταμία Κίτσο Μπότσαρη,

Κύριε έφορε Αριστείδη Έσσλιν,

Αγαπητά μέλη του Συλλόγου,
Αγαπητοί φίλοι,

Είναι μεγάλη μου τιμή που βρικόμαι μαζί σας όχι μόνο με την ιδιότητα του βουλευτή της ΝΔ στην Αχαΐα αλλά κυρίως ως απόγονος κι εγώ του αγωνιστή του 1821 Ασημάκη Φωτήλα από τα Καλάβρυτα.

Με την ευκαιρία να ευχηθώ ολόθερμα καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους-ες.

Είναι ιδιαίτερη χαρά που παρευρίσκομαι σε αυτή την εκδήλωση γιατί βλέπω ότι εμείς οι απόγονοι των αγωνιστών της Εθνεγερσίας ο καθένας από το πόστο του υπηρετούμε πιστά αυτό που οι πρόγονοί μας επιδίωξαν: μία ελεύθερη και δημιουργική πατρίδα.

Και είναι ακόμα μεγαλύτερη χαρά που βλέπω ότι ο Σύλλογός σας δεν αρκείται σε επετειακές μόνο εκδηλώσεις για το 1821 αλλά δραστηριοποιείται και σε μια σειρά ζητήματα που αφορούν σήμερα στο έθνος μας.

Ενδεικτικά αναφέρω τον διαγωνισμό για τις πολιτιστικές δράσεις σε σχολεία της χώρας για το 2018 που αναδεικνύουν τις ιστορικές στιγμές του έθνους μας. Και πολύ σωστά επισημάνατε κύριε πρόεδρε στην επιστολή σας ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις πρέπει να αποτελούν αφορμή για καλλιέργεια προτύπων στις νέες γενιές, χωρίς διχαστική λογική και χωρίς υποτίμηση θεσμών και προσώπων.

Γιατί αυτές οι εκδηλώσεις παρέχουν  στην ελληνική μαθητιώσα νεολαία μας τη δυνατότητα να τιμήσουν την εθνική   επέτειο μέσα από την συμμετοχή σε μία συλλογική προσπάθεια, με ανάληψη ευθυνών και κατανομή ρόλων, με στόχο την διαρκή αναζήτηση της αριστείας.

Αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τους αγώνες των προγόνων μας και την δημιουργικότητα της νέας γενιάς.

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν επίσης η πρόσφατη  πρόταση που καταθέσατε για την αντιστροφή της υπογεννητικότητας. Επισκεφτήκατε γι αυτό τον λόγο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο στις 22 Ιανουαρίου του 2019.

Αξίζετε συγχαρητηρίων, και η πρότασή σας είναι καλοδεχούμενη, όχι μόνο γιατί είναι τεκμηριωμένη αλλά γιατί αποδέχεται αυτό που αρνείται δυστυχώς σήμερα να δει η σημερινή μας κυβέρνηση: Ότι δηλαδή, όπως επισημαίνεται στο κείμενό σας, «στον βαθμό που η πολιτεία δεν διαθέτει, διαρκούσης της οικονομικής ύφεσης, επαρκή μέσα για να χρηματοδοτήσει μία ολοκληρωμένη και αποτελεσματική δημογραφική πολιτική, θεωρούμε σκόπιμο να ενθαρρύνει κατά προτεραιότητα την ανάληψη κάθε σχετικής πρωτοβουλίας από ιδιωτικούς φορείς και Ελληνικές επιχειρήσεις, μέσω των εταιρικών προγραμμάτων κοινωνικής ευθύνης που αυτές υλοποιούν».

Δεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω απολύτως με τη λογική αυτή. Σε καιρούς κρίσης δεν περισσεύει κανείς στον αγώνα για την ανόρθωση του γένους μας!

Και θέλω να πιστεύω ότι σύντομα, με την ψήφο του ελληνικού λαού, θα υπάρξει μία νέα κυβέρνηση που θα θέσει σε πρώτη προτεραιότητα το θέμα της υπογεννητικότητας και θα χαράξει μία μακροπρόθεσμη πολιτική αναγέννησης του έθνους, μία πολιτική συνολικά ανόρθωσης!

Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο, σας ευχαριστώ εκ νέου για την πρόσκληση και θα είμαι δίπλα στις δράσεις σας και ειδικά εκεί όπου μπορώ με την ιδιότητά μου ως βουλευτής να φανώ χρήσιμος για το έθνος μας.

Καλή και δημιουργική χρονιά σας εύχομαι!

Recent Posts