«Προτεραιότητά μας η στήριξη στους πολίτες που αγωνιούν»

 In Συνεντεύξεις

Η ΝΔ έχει δημιουργήσει δημοσκοπικό μαξιλαράκι πολύ μεγάλης ασφάλειας σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα το διατηρήσει ή οι δυσκολίες που έρχονται θα το ξεφουσκώσει;

Θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σου Κωνσταντίνε. Δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης η διατήρηση του όποιου δημοσκοπικού προβαδίσματος αλλά να βοηθηθεί ο κόσμος με κάθε τρόπο σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία. Μισθωτοί, επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, γυναίκες, συνταξιούχοι, οι νέοι μας, έχουν αυξημένες ανάγκες και αγωνιούν για την επόμενη μέρα. Τους στηρίζουμε με όσους πόρους έχουμε και περιμένουμε να δούμε τα τελικά ποσά που θα μας δοθούν από την Ευρώπη. Επιπλέον, την προηγούμενη Τρίτη ξεκίνησε η τουριστική περίοδος και έχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία για την προσέλευση ξένων τουριστών.

Για να απαντήσω όμως στο ερώτημά σου, το δημοσκοπικό προβάδισμα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αποτέλεσμα της συνετής διακυβέρνησης της χώρας. Και με την ανερμάτιστη αντιπολίτευση που ασκείται από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπω να μικραίνει, αντιθέτως πιο εύκολο είναι να διευρυνθεί…

 

Μιλάμε όλοι για μετασχηματισμό, τομές, ψηφιακές εποχές. Άραγε, χωρούν αυτά την ευρεία κοινωνική μάζα ή προορίζονται για μια ελίτ που θα πάρει το πάνω χέρι ενώ η κοινωνία θα έχει χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια της;

Δεν μπορώ να βρω πιο βοηθητικό μέτρο για την ευρεία πλειοψηφία όπως για παράδειγμα τους συνταξιούχους με την άυλη συνταγογράφηση που έφτιαξε ο Υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης και μάλιστα μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού. Μέσα σε λίγες ημέρες μόνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας εξυπηρετήθηκαν και εκδόθηκαν πάνω από 2 εκατομμύρια αιτήσεις! Ή την κατάργηση του φαξ στις δημόσιες υπηρεσίες που επίσης θεσμοθετήθηκε μετά από χρόνια! Ή τη δυνατότητα παροχής ηλεκτρονικών πιστοποιητικών από το σχετικό διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Ψηφιακής Μεταρρύθμισης, το gov.gr, που κι αυτή έγινε μαζικά από τους πολίτες. Αποδεικνύουν εμπράκτως ότι ναι, μπορεί η κρίση να λειτουργήσει ως καταλύτης για θετικές αλλαγές στη λειτουργία του κράτους ώστε να βοηθάει και όχι να  καταδυναστεύει τον πολίτη με την γραφειοκρατία. Το gov.gr εξελίσσεται σε βασικό εργαλείο ψηφιοποίησης και απλοποίησης του κράτους και πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο!

Πού βρίσκεται η κυβέρνηση σε σχέση με την Αχαΐα;

Υπάρχουν σταθερά βήματα προόδου. Στην παιδεία με τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία η Υπουργός Παιδείας με άκουσε και έκανε κείνες τις αλλαγές ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι μαθητές και οι γονείς τους. Στις Υποδομές-Μεταφορές ο Υπουργός κ. Καραμανλής ανακοίνωσε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την μερική υπογειοποίηση του τρένου μεταξύ Ρίου και Πάτρας όπως και για την Πατρών – Πύργου. Τέλος με ικανοποίηση βλέπω ότι προχωρούν και η ολοκλήρωση του φράγματος Πείρου – Παραπείρου, και η δημοπράτηση της επέκτασης του φράγματος του Πηνειού στη Δυτική Αχαΐα αλλά και η αναδιάρθρωση σημαντικών καλλιεργειών όπως για παράδειγμα της καλλιέργειας της σταφίδας στο Αίγιο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Προφανώς εχθρός του καλού είναι το καλύτερο!

Θέλω δηλαδή και το φυσικό αέριο να έρθει στην πόλη μας και επίσης πρέπει να προχωρήσουν σύντομα και οι διαδικασίες για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι έχουμε μία δημοτική αρχή που βρίσκει συνέχεια προφάσεις για να μην προχωρούν τα έργα, ενώ και η προηγούμενη κυβέρνηση στο θέμα των απορριμμάτων έχει τεράστιες ευθύνες για την απραξία παρότι στα λόγια εμφανιζόταν «οικολογική».

Έχουμε ένα κυβερνητικό σύστημα πρωθυπουργοκεντρικό. Βρίσκει περιθώρια ένας βουλευτής να έχει ουσιαστικό ρόλο;

Ο πρωθυπουργός θέλει να ακούει τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, ειδικά όταν έχουν να του κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της απόδοσης της κυβέρνησης. Είχα την ευκαιρία να τον συναντήσω πρόσφατα για θέματα του νομού Αχαΐας, όπου υπάρχουν εκκρεμότητες σε θέματα κυρίως υποδομών. Αποκόμισα πολύ θετική εικόνα και από τον ίδιο και από τους συνεργάτες του.

 

 

Οι υπουργοί ακούν τους βουλευτές; Είναι όλες οι πόρτες ανοιχτές;

Δεν έχω αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα στην επαφή μου με τους Υπουργούς. Βοηθούν στο μέτρο του δυνατού όταν τους μεταφέρω αιτήματα των συμπολιτών μου.

Θα ασχοληθείτε με ενδυνάμωση του εκτοπίσματος της ΝΔ στον Δήμο Πατρέων;

Είναι εκτός των πολιτικών μου επιδιώξεων αλλά όπως καταλαβαίνεις ζω στην Πάτρα και δεν μπορώ να είμαι αδιάφορος για την πόλη μου. Είμαι της άποψης Κωνσταντίνε, και το έχω επισημάνει και από τις στήλες της εφημερίδας σου, ότι υπάρχει ένα πολιτικό κενό στο δήμο της Πάτρας. Υπάρχει δηλαδή ανάγκη για έναν δήμο που δεν θα διαχειρίζεται απλώς την καθημερινότητα, χωρίς να υποτιμώ τις επιμέρους επιτυχίες του νυν δημάρχου, αλλά που θα δώσει μία άλλη πνοή στην πόλη μας ώστε να μετατραπεί σε σημαντικό διαμετακομιστικό κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου. Είναι κάτι που πρέπει να το δούμε στην ώρα του ως Νέα Δημοκρατία στην Αχαΐα.

 

Τι υπολογισμό κάνετε για τον ΣΥΡΙΖΑ των επόμενων εκλογών; Θα είναι αποπροσανατολισμένος, νευρικός και διχασμένος ή θα αντεπιτεθεί δριμύτερος;

Έχει πολλά βαρίδια της προηγούμενης τετραετίας που δεν ξέρω αν θα μπορέσει να τα βγάλει από πάνω του. Το αντίθετο μάλιστα μπορεί να συμβεί, να οδηγηθεί δηλαδή σε πλήρη απαξίωση. Επιπλέον, πιστεύω πως βρισκόμαστε στην αρχή σημαντικών εξελίξεων με αφορμή τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για δημιουργία παρακυκλώματος στη δικαιοσύνη και στην αστυνομία που παρακολουθούσε πολίτες μη αρεστούς στον κ. Καμμένο με τη βοήθεια της συζύγου του. Αλλά και οι διάλογοι του κ. Παππά με τον επιχειρηματία κ. Μιωνή αποδεικνύουν ότι η δικαιοσύνη θα έχει πολλή δουλειά!

Recent Posts