“Στεγαστική πολιτική με έμφαση στις νέες και στους νέους”

 In Άρθρα

*του Ιάσονα Φωτήλα

Μετά από σχεδόν 10 χρόνια, επιτέλους εκσυγχρονίζεται η στεγαστική πολιτική του ΟΑΕΔ! Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησε στην αξιοποίηση 1,5 δισ. ευρώ από το αποθεματικό του ΟΑΕΔ, για να στηρίξει τη στεγαστική πολιτική, και κυρίως τους νέους. Ο ΟΑΕΔ στο εξής αντί να κάνει απλώς εργατικές κατοικίες, θα μπορεί να κινηθεί με πιο σύγχρονο τρόπο και πιο ευέλικτα, διευρύνοντας την στεγαστική πολιτική του.

Με άλλα λόγια επεκτείνονται οι αρμοδιότητες της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), ώστε να μπορεί να ασχοληθεί με τις στεγαστικές ανάγκες των νέων, μέσω της χορήγησης παροχών και της υλοποίησης σχετικών προγραμμάτων. Διασφαλίσαμε τόσο την καλύτερη εκμετάλλευση των ακινήτων της όσο και την αύξηση των εσόδων της. Με αυτόν τον τρόπο προβλέπεται η εκμίσθωση ακινήτων, η ανοικοδόμηση με δαπάνες του μισθωτή, η δυνατότητα αγοράς ακινήτων από τη ΔΥΠΑ, αλλά και η σύμπραξη με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την ανέγερση ακινήτων. Έτσι θα επιτύχουμε την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της περιουσίας του πρώην ΟΕΚ αλλά και την ανάπτυξη μιας πολιτικής που θα διευκολύνει τη στέγαση για χιλιάδες εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους νέους.

Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που έβλεπε την ακίνητη περιουσία του οργανισμού να ρημάζει αντί να αξιοποιείται, εμείς περάσαμε στην δράση. Μας ενδιαφέρει να στηρίζουμε το ξεκίνημα των νέων ζευγαριών μέσα από προγράμματα όπως άτοκα και επιδοτούμενα δάνεια αγοράς, ανακατασκευής, αναβάθμισης της πρώτης κατοικίας .Δίνουμε κυρίως έμφαση σε περιοχές με υψηλό κόστος στέγασης. Με τις νέες ρυθμίσεις επιτρέπεται στη ΔΥΠΑ να αποκτά αδόμητα και δομημένα ακίνητα για την εκπλήρωση των σκοπών που σχετίζονται με τη στεγαστική συνδρομή.

Άλλη μια τρανή απόδειξη ότι η κυβέρνησή μας αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας και νομοθετεί πάντα με γνώμονα το συμφέρον των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και κυρίως των νέων.

Ο Ιάσονας Φωτήλας είναι βουλευτής Αχαΐας ΝΔ

Recent Posts