Χαιρετισμός σε εκδήλωση με θέμα: 1η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ FORUM ΒΟΣΤΙΤΣΑ

 In Ομιλίες

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι βουλευτές,

Κύριε Περιφερειάρχα Απόστολε Κατσιφάρα,

Κύριε Δήμαρχε Αθηναίων,

Κύριε Δήμαρχε Αιγίου,

Κυρίες και κύριοι ομιλητές,

Φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση να μιλήσω ως βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας στην εκδήλωση που διοργανώνετε στην πόλη  του Αιγίου.

Eίναι ιδιαίτερη χαρά μου που συμμετέχω στην 1η ανοιχτή συνέλευση του forum Βοστίτσα που πραγματοποιείται στο Αίγιο και που εμπνέεται από τη μυστική συνέλευση που έγινε πριν από 200 περίπου χρόνια στην πόλη του Αιγίου (τότε Βοστίτσα) στις 26 Ιανουαρίου με συμμετέχοντα και έναν ιστορικό πρόγονό μου από τα Καλάβρυτα, τον Ασημάκη Φωτήλα, όπου και αποφασίστηκε η έναρξη της επανάστασης του 1821.

Και εμείς στη Νέα Δημοκρατία υποστηρίζουμε ότι και σήμερα, σχεδόν 200 χρόνια μετά, χρειαζόμαστε μία ανάλογη, ειρηνική τώρα, «επανάσταση» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μια επανάσταση που θα της δώσει νέα πνοή με ουσιαστικές αρμοδιότητες και που θα συμβάλλει στην αποκέντρωση και όχι στο δυσλειτουργικό Κράτος.

Πιστεύουμε δηλαδή σε μια Αυτοδιοίκηση από την τοπική κοινωνία και για την τοπική κοινωνία.

Γιατί  θέλουμε την Αυτοδιοίκηση μοχλό ανάπτυξης και πυλώνα Δημοκρατίας.

Γιατί αντιμετωπίζουμε την τοπική αυτοδιοίκηση στην αληθινή της διάσταση.

Την πρώτη δηλαδή βαθμίδα της Δημοκρατίας μας και ως το πρώτο επίπεδο εξουσίας που εξασφαλίζει, όσο κανείς άλλος, την κοινωνική συνοχή.

Οι Δήμοι αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη.

Ο δημότης ενδιαφέρεται για την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, την ασφάλεια, τις κοινωνικές υπηρεσίες, τα πάρκα, τους χώρους άθλησης και τον πολιτισμό.

Όλα αυτά δηλαδή, που βελτιώνουν την ποιότητα της δικής μας καθημερινότητας, της οικογένειάς μας και των παιδιών μας.

Και από αυτή την άποψη είναι καλοδεχούμενη η παρούσα 1η ανοιχτή συνέλευσή σας.

Γιατί δίνει την ευκαιρία σε διακεκριμένους Αιγιαλείς της διασποράς να πουν την άποψή τους για τους τρόπους καλύτερης σύνδεσή των με το ιστορικό παρελθόν της πόλης και την ανάγκη ενίσχυσης των μουσείων της, ειδικά του Ιστορικού – Λαογραφικού αλλά και του Αρχαιολογικού της.

Στους υπεύθυνους για την ανάπτυξη της διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης να παρουσιάσουν συγκεκριμένα σχέδια ανάπτυξης.

Στους ικανούς ανθρώπους της παραγωγής, του πολιτισμού, της παιδείας και του τοπικού επιχειρείν να εκφράσουν με την πείρα και τις γνώσεις τους αυτούς του τομείς που χρειάζονται εξειδικευμένες προτάσεις όπως τον αγροδιατροφικό  και την ανάγκη σύνδεσής του με τον τουρισμό.

Αλλά και στους απλούς πολίτες της Αιγιάλειας να καταθέσουν τις δικές τους ιδιαίτερες απόψεις για το μέλλον του τόπου των, όπως για παράδειγμα την ανάγκη φροντίδας των διατηρητέων κτιρίων ή της καθημερινότητας των πεζών.

Μία εισήγηση για τοπικά θέματα –μεγάλα ή μικρά – που μαζί με την προτεινόμενη λύση θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του  δήμου τους.

Γιατί  σήμερα, φίλες και φίλοι, η πρόκληση είναι να αντιμετωπιστούν  οι προκλήσεις του αύριο.

Και σε αυτό όλοι έχουμε λόγο.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι με τη συμμετοχή των πολιτών μπορούμε να έχουμε   ισχυρότερους Δήμους.

Κι εμείς στη Νέα Δημοκρατία θέλουμε να οικοδομήσουμε σχέσεις δημιουργικής συνεργασίας, αλλά πρωτίστως σχέσεις εμπιστοσύνης με την Αυτοδιοίκηση και τους ανθρώπους της ενθαρρύνοντας την συμμετοχή των πολιτών.

Με αυτές τις σκέψεις χαιρετίζω τη σημερινή πρωτοβουλία και θα περιμένω τα αποτελέσματα των εργασιών της 1ης ανοιχτής συνέλευσής σας.

Σας ευχαριστώ.

Recent Posts