Χαιρετισμός στην Εκδήλωση ΟΝΝΕΔ για λιμάνι

 In Ομιλίες

Κύριε Υπουργέ,

Φίλε Πρόεδρε της ΟΝΝΕΔ Πέτρο Μαρινάκη,

Κύριε πρόεδρε του ΟΛΠΑ,

Οννεδίτισσες και Οννεδίτες,

Φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση να μιλήσω ως βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι χαρά μου να βλέπω ότι η νεολαία μας με μπροστάρη τον νέο της πρόεδρο αναλαμβάνει θετικές πρωτοβουλίες ανοίγοντας θέματα που αφορούν την κοινωνία της πόλης μας.

Και ένα από τα μείζονα ζητήματα είναι αυτό της ανάπτυξης του λιμανιού μας.

Και είναι επίσης αξιέπαινος ο Υπουργός Ναυτιλίας που συμμετέχει στην εκδήλωση φανερώνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον του για την περιοχή μας.

Φίλες και φίλοι,

Είναι γνωστή η ιστορία της παραχώρησης του λιμανιού στους πολίτες της σε έναν αγώνα που συμμετείχα και εγώ εδώ και χρόνια.

Σήμερα το λιμάνι μας αποτελεί όχημα ανάπτυξης για την περιφερειακή και την εθνική οικονομία με επενδύσεις, έσοδα και θέσεις απασχόλησης.

Μόνο στα χαρτιά όμως παραμένει από το 2017 που παραδόθηκε στους πολίτες η αρχιτεκτονική μελέτη για την αξιοποίηση του μετώπου του λιμανιού μπροστά από την πόλη μας.

Και είναι τεράστια η ευθύνη του νυν δημάρχου για την μη προώθησή της. Αλλά βέβαια το να απαιτείς ανάπτυξη από ιδιώτες σε συνεργασία με το δημόσιο από δήμαρχο προσκείμενο στο ΚΚΕ είναι από μόνο του αντιφατική έννοια…

Θα περιμένω λοιπόν και τις απόψεις που θα καταθέσει η νεολαία μας στο μείζον αυτό ζήτημα όχι μόνο για την πόλη αλλά συνολικά για τη Δυτική Ελλάδα που θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξή της.

Και πάλι σας ευχαριστώ για την πρόσκληση λοιπόν και εύχομαι καλή επιτυχία.

Θα βρίσκομαι στο πλάι σας σε όποια πρωτοβουλία πάρετε  που θα αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα της πόλης μας

Σας ευχαριστώ.

Recent Posts