Χωρίς συμβάσεις και απλήρωτο το εκπαιδευτικό προσωπικό (ΣΕΠ) του ΕΑΠ

 In Δελτία Τύπου

Ο Νοέμβριος βαίνει προς ολοκλήρωση και στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π) τίποτα δεν λειτουργεί σωστά. Η ταλαιπωρία των φοιτητών με τα βιβλία συνεχίζεται, ενώ οι εκατοντάδες καθηγητές του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Σ.Ε.Π) βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, αφού δεν έχει υπογραφεί η σύμβασή των και ως εκ τούτου παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες. Η παραίτηση μάλιστα του αντιπροέδρου του Οικονομικών του ΕΑΠ αναμένεται να επιδεινώσει αυτή την καθυστέρηση. Σε άλλους τέλος καθηγητές χρωστούνται ακόμα και οδοιπορικά από την περασμένη χρονιά, τα οποία αναγκάστηκαν να βάλουν οι ίδιοι από την τσέπη τους!
Την ίδια στιγμή όμως, ο διορισμένος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π – και αξιοζήλευτος υποστηρικτής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – συνεχίζει να παίρνει κανονικά τα δικά του οδοιπορικά διοργανώνοντας εκδηλώσεις τόσο στην Πάτρα όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας που αποσκοπούν κυρίως στην προσωπική του προβολή! Είναι απολύτως υπεύθυνος για την απαξίωση του Πανεπιστημίου, όπως και ο Προϊστάμενός του Υπουργός Παιδείας.
Σε κάθε περίπτωση, πολύ σύντομα, ο διορισμένος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π. θα λογοδοτήσει για την μεθοδευμένη απαξίωση ενός ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος, που το πήρε ανταγωνιστικό και το έχει οδηγήσει σε τέλμα χρησιμοποιώντας το μόνο ως όχημα για κομματικό – προσωπικό όφελος.

Recent Posts