Ομιλία Κατερίνη ΝΔ

 In Ομιλίες, Χωρίς κατηγορία

Φίλες και φίλοι,

Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την πρόσκληση να παραβρεθώ στην εκδήλωση του κόμματος μας στην πανέμορφη Κατερίνη ενόψει και της επίσκεψης του προέδρου μας στη ΔΕΘ την επόμενη εβδομάδα.

Στη ΔΕΘ που αυτό το Σάββατο ο κ. Τσίπρας θα κάνει την απέλπιδα προσπάθειά του να πείσει έστω ένα μέρος των δικών του ψηφοφόρων ότι μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Στην κρίση που με δική του αποκλειστική ευθύνη, μαζί με τον συνεταίρο του κ. Καμμένο, μας κράτησε επί σχεδόν 4 χρόνια, ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε βγει και νωρίτερα και χωρίς επιπλέον μέτρα έως το 2060 όπως ψήφισε η κυβέρνηση.

Σπεύδει τώρα και εκλιπαρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τους Ευρωπαίους να γλυτώσει τις μειώσεις στις συντάξεις, αλλά ήδη οι μειώσεις έχουν ξεκινήσει σε μερικές κατηγορίες πολιτών.

Οι συντάξεις χηρείας για παράδειγμα ήδη μειώνονται λόγω της εφαρμογής του νόμου – τερατούργημα του κυρίου Κατρούγκαλου.

Για δε την υπερφορολόγηση των πολιτών και των επιχειρήσεων όλοι μας γνωρίζουμε το πόσο έχουν επιβαρυνθεί και δεν χρειάζεται πιστεύω να επεκταθώ.

Σε κάθε περίπτωση, η φθορά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φίλες και φίλοι, εξαιτίας των παραπάνω μέτρων είναι πλέον αμετάκλητη.

Έχει σχηματιστεί απέναντί της ένα συμπαγές μέτωπο – άνω του 70% της κοινής γνώμης- που έχει κλείσει τα αυτιά στις όποιες υποσχέσεις της και δεν πείθεται ότι μπορεί να βελτιώσει τη ζωή τους.

Παραμένει μάλιστα ιδιαίτερα ανήσυχο όσο γνωρίζει πως κρατούν το τιμόνι της χώρας τα στελέχη της, με πρώτο και καλύτερο τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Που ακόμα και μετά την έξοδο από το 3ο και αχρείαστο μνημόνιο που μας έβαλε, κοιτάζει πώς να διχάζει τους πολίτες. Έφτασε μάλιστα η κυβέρνησή του, δια μέσου του κ. Βαξεβάνη, να στείλει αστυνομικούς να συλλάβουν την αναπληρώτρια εκπρόσωπο του κόμματός μας, την κ. Ζαχαράκη.

Και ο λόγος; Γιατί «τόλμησε» να πει το προφανές: ότι δηλαδή ο κ. Βαξεβάνης και η φυλλάδα του αποτελούν την αιχμή της λάσπης που πετούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Που διαδίδουν μόνιμα ψεύδη και συκοφαντίες κατά της ΝΔ και προσωπικά του Πρόεδρου μας, ενώ έχει καταδικαστεί από τα δικαστήρια.

Η ΝΔ όμως ούτε φοβάται τους διάφορους Βαξεβάνηδες και οι επιθέσεις λάσπης δεν θα μένουν αναπάντητες.

Και ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση αυτή όπως είπα έχει τελειώσει στη συνείδηση των πολιτών.

Η διαχείριση του Μακεδονικού με τον Πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ των Σκοπίων να πανηγυρίζουν που κέρδισαν την μακεδονική γλώσσα και εθνότητα καταδεικνύουν τι πραγματικά «πέτυχε» η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Και βέβαια οι θεομηνίες του καλοκαιριού ήταν οι σταγόνες που έκαναν το ποτήρι να ξεχειλίσει και κατέδειξαν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατέψει τους πολίτες και είναι επικίνδυνη!

Δεν υπάρχει πιστεύω κυβέρνηση στη μεταπολίτευση με τόσο μικρή αποδοχή, τόσο μεγάλη αρνητική διάθεση με μηδενική ανοχή που να έχει μακροημερεύσει με (ή χωρίς) δημοκρατικές διαδικασίες.

Όλα αυτά καταδεικνύουν φίλες και φίλοι ότι επείγει η πολιτική αλλαγή στον τόπο μας.

Χρειάζεται μία νέα κυβέρνηση με μεταρρυθμιστικό όραμα που θα δώσει με συνετή οικονομική πολιτική και αλλαγές σε βασικούς τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής ουσιαστική ελπίδα και προοπτική στους πολίτες.

Και αυτό το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο πρόεδρός μας την επόμενη εβδομάδα στη ΔΕΘ.

Ένα πρόγραμμα απολύτως κοστολογημένο που θα προβλέπει μέτρα σταδιακής μείωσης της φορολογίας των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων.

Που θα δώσει κίνητρα για επενδύσεις (μείωση της γραφειοκρατίας και απλοποίηση των διαδικασιών για ίδρυση νέων επιχειρήσεων).

Που θα επιταχύνει την απονομή της δικαιοσύνης ως απαράβατο όρο για να προωθηθούν οι επενδύσεις.

Που θα κάνει ιδιωτικοποιήσεις όχι όπως αυτές που αρνείται να κάνει η παρούσα κυβέρνηση ή τις κάνει «με πόνο ψυχής» όπως του Ελληνικού (που ακόμα να ξεκινήσει).

Που θα προβεί σε συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό δημόσιο σύστημα υγείας.

Που θα κάνει εκείνες τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ώστε οι πολίτες να εξυπηρετούνται πραγματικά και να μην χρειάζεται να καταφύγουν στα νοσοκομεία που επιβαρύνονται υπερβολικά.

Που θα ανοίξει τα πανεπιστήμια στην ιδιωτικό τομέα ώστε να προσελκύσει επιστημονικό δυναμικό και όχι να συνεχίζεται το brain drain στο εξωτερικό από τις νέες και τους νέους μας.

Και που βέβαια, θα ενισχύσει τις ομάδες παραγωγών στον πρωτογενή τομέα για παραγωγή νέων ανταγωνιστικών προϊόντων όπως αυτά που είχα την ευκαιρία να δω και στον νομό σας εδώ.

Και από τη βήμα αυτό μου δίνεται ξανά η ευκαιρία να επαναλάβω μέρος των δεσμεύσεων του κόμματός μας για τον αγροτικό κόσμο, όπως έχει κάνει ο Πρόεδρός μας.

Και σε αυτές περιλαμβάνονται η κατάργηση του φόρου στο κρασί (που ακόμα και το ΣτΕ τον κατήργησε με προ ημερών απόφασή του), η διατήρηση του φόρου εισοδήματος στο 13% και η επανεξέταση στους συντελεστές του ΦΠΑ στο πλαίσιο συνολικής αναμόρφωσής του!

Αυτή η κυβέρνηση φίλες και φίλοι σε λίγους μήνες θα είναι μόνο της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Σας ευχαριστώ.

Recent Posts