Ερωτήματα από δημοσίευμα για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο

 In Δελτία Τύπου

Η ΔΑΚΕ ΠΓΝΠ, σχετικά με δημοσίευμα του τοπικού τύπου για δήθεν δυσαρέσκεια συνδικαλιστών της Νέας Δημοκρατίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο για τον Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας και αναπληρωτή Τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Τα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται σε οριακή κατάσταση συνέπεια της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Από αυτή την κατάσταση δεν εξαιρείται και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο (ΠΓΝΠ). Χρήματα για αναλώσιμα δεν υπάρχουν, κάθε μέρα προκύπτουν νέες ελλείψεις, εξετάσεις ακτινολογικές δεν γίνονται στα επείγοντα περιστατικά (ΤΕΠ), χιλιάδες ρεπό οφείλονται στους εργαζόμενους και οι περισσότεροι κωδικοί του νοσοκομείου είναι άδειοι – γεγονός που οφείλεται στην υποχρηματοδότησή του. Ούτε αυτή η ομόφωνη απόφαση του προηγούμενου ΔΣ του νοσοκομείου δεν υλοποιείται για τη δημιουργία ξενώνα συγγενών ασθενών. Από κανέναν δεν έχει αμφισβητηθεί άλλωστε η ανάγκη να γίνει!

Δεν αντιλαμβανόμαστε λοιπόν τη σκοπιμότητα του δημοσιεύματος σε τοπική εφημερίδα ότι δήθεν οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ στο νοσοκομείο αντιδρούν στην πολύ σωστή ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα Ιάσονας Φωτήλας για τις ελλείψεις και την μη υλοποίηση των υποσχέσεων στο νοσοκομείο. Ο Ιάσονας Φωτήλας, πολύ σωστά έπραξε, επισημαίνοντας τα αυτονόητα. Πιστεύουμε ότι η είδηση οφείλεται σε κακή πληροφόρηση. Η συνδικαλιστική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματά του και δίνει μάχες από θέσεις αρχών υπέρ των συμφερόντων των ασθενών και των συγγενών αυτών. Και η ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας υπηρέτησε πιστά το συμφέρον των.»

Recent Posts