«Η κυβέρνηση υλοποιεί το μεταρρυθμιστικό της σχέδιο»

 In Άρθρα

 Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πιστή στις προεκλογικές εξαγγελίες της 7ης Ιουλίου, υλοποιεί με γοργά βήματα το πρόγραμμά της σε όλους τομείς της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Βασικός μας στόχος είναι η προσέλκυση επενδύσεων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την ευημερία όλων των πολιτών. Ψηφίσαμε πρόσφατα ένα νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που λύνει τα χέρια των επενδυτών από τις καθυστερήσεις λόγω γραφειοκρατίας και επιτρέπει έτσι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Ξεπαγώσαμε επενδύσεις και υπογράφονται καινούργιες. Και ειδικά για την Δυτική Ελλάδα, προχωράμε στις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη και με μικρότερο κόστος υλοποίηση του δρόμου Πατρών – Πύργου αλλά και το ρεαλιστικό σχέδιο ώστε να φτάσει επιτέλους το τρένο στην πόλη της Πάτρας.

Δεν σταματάμε όμως εκεί. Κάνουμε βαθιές τομές σε όλους τους τομείς του κυβερνητικού έργου παίρνοντας και δύσκολες αποφάσεις όπου χρειάζεται. Στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή, προβλέπονται σημαντικές ελαφρύνσεις για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, με κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων. Αυξάνεται επιπλέον κατά 1.000 ευρώ το αφορολόγητο όριο για κάθε παιδί και χορηγείται επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2020. Μεταφέρονται τα είδη βρεφικής ηλικίας στον χαμηλό συντελεστή Φ.Π.Α. του 13%. Μειώνεται ο φόρος των επιχειρήσεων από 28% στο 24% και η φορολογία των κερδών από το 10% στο 5%. Μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης.

Στην υγεία επίσης προχωρήσαμε άμεσα τις ενέργειες για την πλήρωση της θέσης του καρδιοχειρουργικού τμήματος στο Νοσοκομείο του Ρίου – μία θέση που με εγκληματική αμέλεια είχε αφήσει κενή ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2017. Κάνουμε διαρκείς μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία οργανισμών του Υπουργείου Υγείας ώστε να λειτουργούν με καλύτερους όρους για τη φροντίδα των ασθενών.

Στην παιδεία κάναμε τα πρώτα βήματα για την επανίδρυση και λειτουργία του δικτύου των Προτύπων και Πειραματικών σχολείων και θέλουμε την επέκταση του θεσμού σε όλη την επικράτεια ώστε τα παιδιά μας να έχουν μία πολύ καλή δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Αναγκαστήκαμε να πάρουμε και δύσκολες αποφάσεις, αναστέλλοντας προσωρινά τη λειτουργία της έναρξης λειτουργίας 37 τμημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης που δημιουργήθηκαν προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δίχως προηγούμενο σχεδιασμό και επαρκή τεκμηρίωση. Θα επανεξεταστούν ώστε η θεσμοθέτηση και λειτουργία των να ανταποκρίνεται σε ακαδημαϊκά κριτήρια και να υποστηρίζεται από τις αναγκαίες μελέτες, με τη συνδρομή της καθ’ ύλην αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής.

Ακόμα και στο προσφυγικό τέλος, το πιο δύσκολο πρόβλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε λόγω των τεράστιων καθημερινών αφίξεων στα νησιά μας, έχουμε σχέδιο που υλοποιούμε. Βασίζεται στις αρχές του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου, προβλέποντας βοήθεια γι’ αυτούς που πραγματικά χρειάζονται αλλά ταυτόχρονα και επιστροφή στις πατρίδες των για όσους μετά από εξέταση δεν πληρούν τα κριτήρια παραμονής στη χώρα μας. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να παράσχουμε βοήθεια σε όλους τους κατατρεγμένους της γης. Προηγούνται αυτοί που έχουν απόλυτη ανάγκη.

Προχωράμε ενωτικά και δημιουργικά για την ανάπτυξη και προκοπή του τόπου μας και θα τα καταφέρουμε.

Recent Posts